Leveringsvoorwaarden 

U kunt, indien u dat wenst, aangeven binnen welke periode u uw bestelling wenst te ontvangen, in het daarvoor bestemde gebied bij de bestelling. Deze datum is indicatief en de overweging ervan door ons vormt geen resultaatsverbintenis. Desalniettemin zullen we ons best doen om op deze of een naderende datum bij u te bezorgen. Als u geen gewenste datum opgeeft, bezorgen wij u op het beste planttijdstip.

We verzenden geen vegetatieve planten op vrijdag, zaterdag, de vooravond en de dag voor feestdagen om de transporttijd van de planten te minimaliseren. Wij behouden ons het recht voor om de leveringen stop te zetten als de weersomstandigheden onverenigbaar zijn met een goede kwaliteit van de bewaring van de planten, met name in het geval van een koudegolf tijdens de wintermaanden en een hittegolf tijdens de zomermaanden. 

De pakketten worden verzonden door onze vervoerder, met een levertijd die over het algemeen 48 uur is voor België. Zware pakketten (meer dan 30 kg) worden per vervoerder verzonden voor bezorging binnen 48 tot 72 uur. U wordt per e-mail geïnformeerd over het vertrek van uw pakket en het verzendnummer waarmee u de levering kunt volgen.Bij niet-levering binnen de aangekondigde termijn, verwittig ons zo snel mogelijk per e-mail zodat we snel kunnen ingrijpen met de vervoerder. 

In geval van verlies of buitensporige vertraging bij de levering door de vervoerder, verbinden wij ons ertoe de bestelde producten terug te betalen of te vervangen, behalve in geval van duidelijke nalatigheid van uw kant (in het bijzonder het niet terugkrijgen van een pakket ondanks verschillende aanmaningen). 

Tevreden of terugbetaald 

De kwaliteit van elke plant en bol die we verzenden wordt individueel gecontroleerd voor verzending. Mocht er ondanks onze inspanningen een van onze artikelen niet bij u passen, neem dan contact met ons op: per e-mail op info@almahorta.be

We vertrouwen onze klanten en onderzoeken met vriendelijkheid de verzoeken die binnen een redelijke termijn worden ingediend, met uitzondering van klachten die we als kennelijk beledigend beschouwen. Afhankelijk van je wens krijg je je geld terug of wordt het artikel omgeruild. 

Ook heb je een herroepingsrecht en kun je een pakket binnen 14 dagen na ontvangst aan ons retourneren. (de planten moeten in dezelfde staat worden geretourneerd als waarin ze zijn afgeleverd en de verzendkosten zijn voor uw rekening.) 

Wij zullen u binnen een termijn van maximaal 5 werkdagen het volledige bedrag terugbetalen via hetzelfde betaalmiddel als dat bij de bestelling is gebruikt.

Wij verkopen geen bloemistenplanten die in kassen zijn opgekweekt om direct op te vallen, maar kweekplanten die op het juiste moment groeien en veel resistenter blijken te zijn.

Wat moet ik doen als ik twijfel bij ontvangst van mijn pakket? 

Als je twijfelt over de gezondheid van een plant: 

Een paar afgebroken twijgjes voor een struik of beschadigde stengeluiteinden zijn niet van belang: deze hele kleine beschadigingen zijn in een paar weken uitgewist. 

Ons basisadvies is: plant, volg het gegeven advies en wacht een paar dagen. 

Als na een paar dagen de conditie van de plant stabiel is of slechter lijkt te worden, neem dan hier contact met ons op. 

Als een plant ernstig beschadigd aankomt door een transportprobleem: 

gebroken stam of hoofdtak van een struik, gebroken wijnstok bij de basis, droge vaste plant terwijl hij in de vegetatie zou moeten staan, neem dan hier snel contact met ons op.

Wat gebeurt er nu? 

We gaan u een paar korte vragen stellen om te proberen het probleem te lokaliseren: 

Bij een ernstig probleem vervangen of vergoeden we de betreffende plant. 

Bij late groei vragen we over het algemeen om een ​​paar weken te wachten om het herstel van een plant te controleren, vooral in het geval van rassen met late vegetatie. 

Bij een klein probleem raden we de klant aan om te planten en onder observatie te stellen, ook als dat betekent dat hij na enkele dagen contact met ons opneemt als het probleem niet is opgelost. 

In bijna alle gevallen vertrouwen we onze klanten,

af en toe vragen we de klant om ons een foto te sturen ter onderbouwing van het verzoek: we doen dit alleen als alles erop wijst dat de plant niet onder normale omstandigheden is opgekweekt of bewaard door de klant.

Hoe worden retourzendingen uitgevoerd? 

U zorgt voor de terugzending van de plant, binnen een termijn van maximaal 5 dagen.

Hoe worden terugbetalingen gedaan? 

We doen terugbetalingen via de betaalmethode die is gebruikt bij het bestellen. We betalen over het algemeen binnen 24 uur terug, en we verbinden ons tot een maximale periode van 5 werkdagen.

Wat als we het niet eens worden? 

Het komt uiterst zelden voor dat we een terugbetaling of omruiling aan een klant weigeren. In dit geval passen we de wettelijke retourgarantie toe, die 14 dagen is: zo is het mogelijk om een ​​pakket naar ons terug te sturen tot 14 dagen na de datum van ontvangst van je bestelling (de planten moeten teruggestuurd worden in dezelfde staat waarin ze zijn afgeleverd) voor terugbetaling. De terugbetaling wordt dan binnen maximaal 5 werkdagen uitgevoerd. 

Bemiddeling

In het geval van een onopgelost geschil met een Alma Horta-contactpersoon, kunt u terecht op het Online Dispute Resolution Platform dat bedoeld is om de minnelijke schikking van geschillen tussen consumenten en professionals in de Europese Unie te vergemakkelijken.

Respect voor privacy 

De gevraagde informatie is noodzakelijk om uw bestelling te verwerken. In toepassing van de wet nr. 78-17 van 06 januari 1978 betreffende gegevensverwerking, bestanden en vrijheden, heeft u recht op toegang en rectificatie en kunt u zich verzetten tegen de mededeling ervan aan derden door ons schriftelijk te schrijven. 

Auteursrecht

Onze site bevat een grote hoeveelheid foto's en informatie, het resultaat van tientallen jaren werk en experimenten, elk gebruik of elke reproductie, zelfs gedeeltelijk, voor commerciële doeleinden is daarom verboden zonder onze toestemming. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u ons akkoord wil om een foto te gebruiken, 

onze fotobibliotheek is goed gevuld en is niet beperkt tot de weergaven op deze site. 

Ons adres 

Alma Horta 

Rue De Oizy 77 

5555 Monceau-En-Ardenne 

BTW BE 0747 369 558